Nieuws

Volg het laatste nieuws van G.B.D. Calamari.

Groninger Biologen Duikvereniging Calamari organiseert in 2018 weer de OWBO

Groninger Biologen Duikvereniging Calamari organiseert in 2018 weer de OWBO ("onderwaterbiologie-opleiding"), de cursus voor duikers en niet-duikers over wat er allemaal te zien is onder water. In elf lessen vertellen experts over het leven onder water en wat je daar als duiker allemaal van kunt zien. Vrijwel al onze docenten zijn afgestudeerd als mariene bioloog. Per les wordt er een groep organismen behandeld en biologische voorkennis is niet nodig.

Het is bij deze cursus mogelijk de NOB-specialty Onderwaterbiologie te halen. Hiervoor moet aan het einde van de cursus een toets worden gehaald en er moet een mini-onderzoekje verricht worden, waarvan een kort verslag geschreven moet worden. De kosten van deze cursus bedragen € 150,- inclusief NOB-specialty (boek en brevet), hand-outs en de geprinte presentaties van alle lessen, versnaperingen tijdens de lessen en het gebruik van practicummateriaal. Voor studenten aan een universiteit of hogeschool geldt een speciaal tarief. Neem hiervoor contact met ons op. Wanneer men zich aanmeldt met vier of meer personen tegelijk geldt er een korting van 10 %! Het loont dus om eens rond te vragen wie er in uw omgeving ook de OWBO zou willen volgen. De lessen worden gegeven in het Willem-Alexander Sportcentrum te Groningen op donderdagavond vanaf 20.00u tot 22.00u. De eerste les is op 15 februari, in totaal duurt de cursus acht avonden. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 februari. Voor vragen, opmerkingen of aanmelden kunt u ons hier mailen.

 

15 februari 1 abiotische factoren/ inleiding
15 februari 2 biotische factoren / inleiding
22 februari 3 macro algen
22 februari 4 plankton
1 maart 5 primitieve dieren
1 maart 6 mosdieren + zeenaaktslakken
8 maart 7 kreeftachtigen en manteldieren
8 maart 8 weekdieren en stekelhuidigen
15 maart 9 vissen
15 maart 10 zeezoogdieren
22 maart 11 zoet water
22 maart 12 Nomenclatuur
29 maart 13 DDNZS
29 maart 14 DDNZS
5 april 15 Toets
5 april 16 Afsluitende borrel

G.B.D. Calamari is verhuisd

Na enkele maanden hard werken aan ons nieuwe "hok" is het nu officieel. We zijn verhuisd!

De zeecontainer is in een paar maanden tijd omgetoverd in een nieuw hok waar we de komende jaren veel plezier aan gaan beleven.
Wij willen dan ook iedereen die mee heeft geholpen hartelijk bedanken.

De komende tijd zullen nog een aantal zaken worden afgerond. Daarnaast wordt het hok verder opgeruimd. De komende tijd proberen we de eigenaren van veel weesmateriaal te achterhalen. Hierover komt later meer informatie vanuit de materiaalcommissaris. Vragen over het nieuwe hok kan je kwijt bij de HBC of bij de MC.

Introduiken laatste kans!

Maandag 2 oktober zou de laatste keer introduiken zijn. Omdat deze avond helemaal vol zit is er een extra introavond ingepland op maandag 9 oktober.

Wil je de leukste Studentenduikvereniging van Nederland leren kennen, schrijf je dan snel in voor een introduik!

Klik hier voor meer informatie! en tot snel.

Informatiemail G.B.D. Calamari

Er zijn ondertussen meerdere mails verstuurd naar de keilopers die hun email hadden achtergelaten.
Als je geen mail hebt ontvangen, kijk dan in je spam map of stuur een mail naar de secretaris.

Omdat sommige emailprogramma's onze mail als spam classificeren kan het zijn dat je geen mail of pas veel later de mail hebt ontvangen. We hebben op een aantal verschillende manieren de mail verstuurd, dus mogelijk heb je meerdere mails gekregen. Onze excuses hiervoor.

Nieuw PD: De eerste keer

De nieuwste uitgave van het PD ligt klaar om verzonden te worden naar de donateurs. Thema van dit PD: De eerste keer. Donateurs woonachtig in of nabij het centrum van stad hebben al een PD ontvangen. Geen donateur maar wil je toch het PD ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze penningMees helpt je dan verder. Nog geen PD ontvangen maar zou dat wel moeten? Check dan je adresgegevens op de site of stuur een mailtje.

Alle voorgaande PD's zijn te lezen in het PD Archief

Nieuw PD: Wintereditie

Er is weer een nieuw PD! Een heuse wintereditie.

Toegegeven, het is al lente maar de temperaturen voelen soms nog wel winters aan. Indien je donateur bent (en voor dit jaar betaald hebt) ontvang je het PD deze week in de brievenbus. Heb je wel betaald maar niks ontvangen na 1 mei? Neem dan even contact op met onze penningMees

Leden kunnen het PD afhalen bij een training of andere activiteit. Schiet hiervoor Jelmer even aan!

Geen donateur? Geen zorgen, dat kun je worden! Neem hiervoor ook contact op met Mees

Nieuwe stukken/gefrutsel voor het volgende PD kunnen ingeleverd worden bij JDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.