Het onderwaterhockey weekend

Het is al eventjes geleden, maar van 22 tot 24 april ging een groep onderwaterhockeyende Calamarianen naar het verre noorden van Noordpolderzijl voor het eerste onderwaterhockey weekend ooit!

We waren een vrij kleine groep in een vrij grote accommodatie, maar dat betekende wel dat we meer dan genoeg ruimte hadden, inclusief een groot grasveld buiten. De vrijdag werd besteed aan het doen van boodschappen, het eten van avondeten, en het spelen van spelletjes. Op de zaterdag begonnen we de dag met wat oefeningen en balspelletjes op het gras, waarna we naar de Waddenzee zijn gewandeld. We hebben niet heel veel water gezien maar we hebben onszelf alsnog vermaakt (en onderweg nog meer spelletjes gespeeld). In de middag begonnen we met het oefenen van onderwaterhockeytechnieken en tactieken op het droge: aan de eettafel en op het gras. We hadden veel lol met het omvallen in het gras om te doen alsof we een draai maakten, en we hebben ondertussen zelfs nuttige technieken opgepikt! In de avond hebben we nog meer spelletjes gespeeld, en zijn we op tijd naar bed gegaan voor de zwembadtraining van zondag. We hadden de training in een buitenzwembad dus het was redelijk fris, maar het water was warmer dan verwacht en het weer was mooi zonnig dus zolang we bleven zwemmen was het te doen. Hier brachten we de oefeningen op het gras in de praktijk ‘in het echt’ onder begeleiding van Demi en Thomas, wat heel goed ging, en hebben we wat oefenwedstrijdjes gespeeld. Na de zwembadtraining hadden we lunch, waarna we hebben ingepakt en weer naar huis zijn gegaan. Alles bij elkaar een heel leuk en leerzaam weekend!

Geschreven door Greetje

Wist je dat...

...je ook lid kunt worden als je al een brevet van PADI, SSI, IDD, of een andere internationale organisatie hebt? Je kunt zelfs gewoon verder met een aansluitende opleiding. Iedereen is welkom!

G.B.D. Calamari logo
Calamari Facebook Calamari Instagram Dress me Clothing logo