Naast het duiken wordt er bij Calamari ook actief geonderwaterhockeyd, variërend van meedoen met de zwembadtraining tot het spelen in de nationale competitie.
Dus ben je student in Groningen en in het bezit van een ACLO kaart en lijkt je het leuk om het spel gewoon een keer te proberen? Neem dan contact met ons op!
Waar en wanneer?
De reguliere onderwaterhockeytraining vindt plaats op donderdag van 18.00u tot 19:15u in het zwembad van het Willem-Alexander Sportcentrum, Zernikeplein 17 te Groningen. Je bent altijd welkom om onderwaterhockey te komen proberen. Je zal eerst wat uitleg krijgen over Calamari en onderwaterhockeytechniek. Daarna beginnen we de training vaak met techniek training. We eindigen vaak met het spelen van een partijtje. Als er competitiewedstrijden voor de deur staan, richten we ons echter daarop en is er minder gelegenheid om uitleg te krijgen. Daarom raden we aan om contact met ons op te nemen zodat je zeker weet dat er voldoende tijd is om het een en ander uit te leggen. Naast de gewone onderwaterhockey training is er een algemene conditietraining op maandag van 20.45u tot 22.00u. Bij voldoende animo en genoeg ruimte in het zwembad is het soms mogelijk om tijdens dit uur onderwaterhockey te spelen.
Onderwaterhockey in het kort
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze teamsport onderwater gespeeld, en wel op de bodem van het zwembad. Het is de bedoeling meer doelpunten te scoren dan de tegenstander, door een loden puck met een korte stick in de doelbak van de opponent te schuiven.
De uitrusting bestaat uit een zwembroek/-pak, een snorkeluitrusting (duikbril, snorkel en vinnen), een beschermde handschoen en een stick. Voor verdere bescherming wordt een waterpolocap en een gebitsbeschermer gedragen.
Daarnaast zijn een puck en uiteraard doelbakken nodig.
In een wedstrijd spelen 2 teams van 6 veldspelers en 4 wisselspelers twee helften van 15 minuten. Het speelveld is ongeveer 25x15 meter. Wisselen mag onbeperkt, zolang het maximum aantal spelers in het water niet wordt overschreden. Het team dat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd.
Alle spelers zijn gelijkwaardig, wat inhoudt dat er geen keeper is die de puck met de hand mag stoppen. Desondanks zijn er wel specifieke posities, namelijk de aanval, het middenveld en de verdediging, die elk zijn eigen eisen hebben aan de speler.
Vanwege de beperkte mogelijkheid tot ademhalen is het een vrij intensieve, inspannende sport. Je uithoudingsvermogen wordt vanzelf opgebouwd door regelmatig te spelen. Met name in de beginperiode wordt veel vooruitgang geboekt. Het steeds duiken naar de bodem en het onderwater zwemmen worden ook steeds makkelijker. Als je er eenmaal aan gewend bent, is het spelen ontzettend leuk, en heb je nauwelijks door dat je onderwater aan het spelen bent.
Leden kunnen ook een kijkje nemen in het onderwaterhockey tactiek bestand via de download pagina.
Contact
Voor meer informatie, vragen of een proefles kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: