Over de vereniging

Groninger Biologen Duikvereniging Calamari is een gezellige en actieve studentenduikvereniging die zich actief richt op het onderwaterleven. Onze club bestaat sinds 1965. Regelmatig organiseren we duikweekenden, zowel in de omgeving van Groningen als in Zeeland, en ‘s zomers een duikreis naar plaatsen als Corsica, Bretagne en Denemarken. De club bestaat uit ongeveer 80 leden en 40 donateurs.

Naast de duikweekenden zijn er twee avonden in de week training en gelegenheid om vrij te zwemmen in het zwembad en na afloop wordt er vaak wat gedronken in de kroeg! Naast deze vaste momenten worden er regelmatig extra evenementen georganiseerd, zoals de pubquiz, een bierproefavond, een filmavond, een BBQ, Sinterklaas, enz.

Daarnaast verzorgen wij alle opleidingen, van cmas 1 sters (open water diver) tot cmas 3 sters (master diver), zelf. Zo nu en dan wordt er ook een instructeursopleiding aangeboden.
De onderwater biologie opleiding (OWBO) is een specialty die binnen Calamari veel aandacht krijgt en gegeven wordt door de Wetenschapscommissie en daardoor is deze specialty die door Calamari wordt gegeven uitgegroeid tot een bekende opleiding binnen de duikwereld. Andere specialty's worden gegeven als er genoeg animo voor is.

Als laatste wordt er naast het duiken bij Calamari ook actief geonderwaterhockeyd, variërend van meedoen met de zwembadtraining tot het spelen in de nationale competitie.

Op onze site is veel informatie te vinden over de verschillende aspecten van G.B.D. Calamari. Heb je desondanks toch nog een vraag, neem dan contact met ons op!

Lijkt het je leuk om bij ons te komen duiken? Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

oktoberkamp kroeg reddingsdag Onderwaterhockeypro duiken Lauwersloop lustrum duiken2

Oktoberkamp 2014

Sinterklaas 2013

Reddendag 2015

Onderwaterhockey

Opleidingsdagen Tynaarlo 2015

Lauwersloop 2015

Calamari 50 jaar: Lustrum Symposium

Opleidingsdagen 2015

Wist je dat...

...je met Calamari minstens vijf keer per jaar in het mooiste duikwater van Nederland duikt? Ga mee op onze duikweekenden en ontdek de Grevelingen en de Oosterschelde!

G.B.D. Calamari logo
Shark Alliance logo