Groninger Biologen Duikvereniging Calamari organiseert in 2018 weer de OWBO

Groninger Biologen Duikvereniging Calamari organiseert in 2018 weer de OWBO ("onderwaterbiologie-opleiding"), de cursus voor duikers en niet-duikers over wat er allemaal te zien is onder water. In elf lessen vertellen experts over het leven onder water en wat je daar als duiker allemaal van kunt zien. Vrijwel al onze docenten zijn afgestudeerd als mariene bioloog. Per les wordt er een groep organismen behandeld en biologische voorkennis is niet nodig.

Het is bij deze cursus mogelijk de NOB-specialty Onderwaterbiologie te halen. Hiervoor moet aan het einde van de cursus een toets worden gehaald en er moet een mini-onderzoekje verricht worden, waarvan een kort verslag geschreven moet worden. De kosten van deze cursus bedragen € 150,- inclusief NOB-specialty (boek en brevet), hand-outs en de geprinte presentaties van alle lessen, versnaperingen tijdens de lessen en het gebruik van practicummateriaal. Voor studenten aan een universiteit of hogeschool geldt een speciaal tarief. Neem hiervoor contact met ons op. Wanneer men zich aanmeldt met vier of meer personen tegelijk geldt er een korting van 10 %! Het loont dus om eens rond te vragen wie er in uw omgeving ook de OWBO zou willen volgen. De lessen worden gegeven in het Willem-Alexander Sportcentrum te Groningen op donderdagavond vanaf 20.00u tot 22.00u. De eerste les is op 15 februari, in totaal duurt de cursus acht avonden. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 februari. Voor vragen, opmerkingen of aanmelden kunt u ons hier mailen.

 

15 februari 1 abiotische factoren/ inleiding
15 februari 2 biotische factoren / inleiding
22 februari 3 macro algen
22 februari 4 plankton
1 maart 5 primitieve dieren
1 maart 6 mosdieren + zeenaaktslakken
8 maart 7 kreeftachtigen en manteldieren
8 maart 8 weekdieren en stekelhuidigen
15 maart 9 vissen
15 maart 10 zeezoogdieren
22 maart 11 zoet water
22 maart 12 Nomenclatuur
29 maart 13 DDNZS
29 maart 14 DDNZS
5 april 15 Toets
5 april 16 Afsluitende borrel

Wist je dat...

...je ook lid kunt worden als je al een brevet van PADI, SSI, IDD, of een andere internationale organisatie hebt? Je kunt zelfs gewoon verder met een aansluitende opleiding. Iedereen is welkom!

G.B.D. Calamari logo
Calamari Facebook Calamari Instagram Dress me Clothing logo